Καραταράκη Κατερίνα


Καραταράκη ΚατερίναΗ Κατερίνα Καραταράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1985. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στους Αθλητικούς Δρόμους.

Ασχολήθηκε σε μικρή ηλικία με το στίβο ” Κλασσικό Αθλητισμό ” ως αθλήτρια του Ο.Φ.Η., στους δρόμους ταχύτητας και εμποδίων με πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες με την Εθνική Ομάδα σε μικρές κατηγορίες.

Κατά τη διάρκεια των ακαδημα’ι’κών της σπουδών υπήρξε εν ενεργεία αθλήτρια(εως 2015) και δούλεψε στον Πανιώνιο Γ.Σ. ως γυμνάστρια σε τμήματα ακαδημιών και ενηλίκων για 2χρόνια.  Έπειτα κατά  την επιστροφή της ανέλαβε για 3χρόνια ως προπονήτρια στο τμήμα ακαδημιών της Γ.Ε.Η.

Η αγάπη της για τον Αθλητισμό και ιδιαίτερα για τον στίβο ήταν αυτό που την ώθησε να ασχοληθεί και επαγγελματικά με αυτό το κομμάτι της ζωής της ώστε να μυήσει τα μικρά παιδιά στις αξίες του Αθλητισμού, αναπτύσσοντάς τους καλή φυσική κατάσταση, σωματικές και αθλητικές δεξιότητες (δύναμη, αντοχή, ευλυγισία), και μέσα από αυτό να καλλιεργήσουν ψυχικές αρετές όπως αγωνιστικότητα, ήθος, επιμονή και αξίες ευγενούς άμιλλας.