Κλαίρη Σηφάκη


Η Κλαίρη Σηφάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό από την ηλικία των 6 ετών, έχοντας αρκετές διακρίσεις  σε Παγκρήτιο   και  πανελλήνιο επίπεδο. Είναι πτυχιούχος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας , του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κύρια ειδικότητα Στίβο – Ρίψεις όπου και αποφοίτησε με άριστα. Άρχισε να ασχολείται με την προπονητική (ΡΙΨΕΙΣ) από φοιτήτρια και συνέχισε μέχρι το 2019, έχοντας συνεργαστεί με τα σωματεία ΓΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο ΖΕΥΣ, ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και Σ.Μ.ΚΡΗΤΗΣ. Οι αθλητές-τριες που έχει γυμνάσει όλα αυτά τα χρόνια είναι κάτοχοι παγκρήτιων και πανελληνίων ρεκόρ και έχουν αποτελέσει μέλη της Εθνικής ομάδας Στίβου επί σειρά ετών!

Το 2011 βραβεύθηκε από την ομοσπονδία Στίβου ΣΕΓΑΣ καθώς και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τις διακρίσεις των αθλητριών της το αγωνιστικό ‘ετος 2010-11.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 αποτελεί μέλος της προπονητικής ομάδας στίβου του ΠΗΓΑΣΟΣ, έχοντας αναλάβει το προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα ρίψεων του συλλόγου.