6Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΒΟΥ “ΠΗΓΑΣΟΣ”


Το Σάββατο 25 ΜΑΙΟΥ και ώρα 17:30 στην θύρα 1 του Παγκρητίου Σταδίου,

ο αθλητικός σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ  διεξάγει το πρόγραμμα kids athletics και αγώνες ταχύτητας για παιδιά έως Πέμπτη δημοτικού.

Το Kids Athletics είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου β) άλματα και γ) ρίψεις.

Ο συναγωνισμός θα  είναι σε ομάδες και με συνολική βαθμολογία, αναπτύσσοντας πολύπλευρα όλες τις δεξιότητες, με πολλές αθλητικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε παιγνιώδη μορφή (“Team event for children”).

Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών και είναι φυσικά ένα πρόγραμμα – βάση για κάθε νέο παιδί και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθεί

ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΜΕΤΑΛΛΙΟ.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν με τιμητικές πλακέτες, οι αθλητές και αθλήτριες των αγωνιστικών τμημάτων που διακρίθηκαν στα επίσημα Παγκρήτια πρωταθλήματα 2019, τα παιδιά που προκρίθηκαν στα πανελλήνια Πρωταθλήματα και φυσικά, οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και πρώην πρωταθλητές Στίβου του συλλόγου που προσφέρουν τα μέγιστα για την ανάπτυξη του Στίβου στην πόλη του Ηρακλείου!

Αναλυτικά οι αθλητές-τριες που διακρίθηκαν και θα βραβευθούν:

 1. ΚΟΝΙΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (6Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΡΙΨΕΩΝ Κ23 ΣΤΙΣ 9-3-19 ΣΤΟ ΣΑΜΟΡΙΝ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ,ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ Κ23)
 2. ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 300 ΕΜΠΟΔΙΑ + ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ300 ΠΠΑ)
 3. ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ300 ΠΠΑ)
 4. ΞΥΠΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ  (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ300 ΠΠΑ)
 5. ΠΑΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΕΞΑΘΛΟ ΠΠΑ)
 6. ΛΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 600 ΠΠΑ + ΧΑΛΙΚΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 4Χ300) + ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΠ Α
 7. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΔΑΝΑΗ  ( ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟ ΠΚ Α+ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΚ Β)+ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΚΑ)
 8. ΚΟΥΒΙΔΗ ΜΑΡΙΑ  (ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΠΚ Α) + ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΚ Α
 9. ΖΕΡΒΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΠΚ Α + ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)+ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΚΑ
 10. ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ (ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 60 Μ ΠΠ Β)
 11. ΠΑΡΗΓΟΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΚ Β)
 12. ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΑΡΗΣ ( ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 1200 ΜΕΤΡΑ ΠΠ Β)
 13. ΚΡΙΑΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΠ Β)

 

Οι Καθηγητές Φυσικής αγωγής του ΠΗΓΑΣΟΣ με ειδικότητα Στίβο και πρώην πρωταθλητές που θα βραβευθούν είναι οι εξής:

 1. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
 2. ΧΡΥΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 3. ΚΑΡΑΤΑΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 4. ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 5. ΣΜΠΩΚΟΣ ΘΩΜΑΣ
 6. ΤΣΙΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ