ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ “ΠΗΓΑΣΟΣ”


 

Ο Αθλητικός σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ Ηρακλείου, προχωράει στην δημιουργία Τμήματος Σκάκι, με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος  στις σύγχρονες υποδομές του Παγκρητίου Σταδίου.

Το νέο τμήμα Σκάκι θα μπορεί να συνδυαστεί για όσα παιδιά το επιθυμούν με Στίβο, Ενόργανη γυμναστική και Ποδόσφαιρο.

Στο τμήμα Σκάκι ¨ΠΗΓΑΣΟΣ¨ μπορούν να συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια από 6 ετών και άνω ανεξαρτήτου φύλου, αθλητικής εμπειρίας, φυσικής κατάστασης ή σωματομετρικής δομής.

Η παράλληλη άσκηση σώματος και μυαλού από μικρή ηλικία, δημιουργεί τον πραγματικά υγιή οργανισμό. Σε συνάρτηση μάλιστα, ελεγμένης και σωστής διατροφής, ο οργανισμός αποκτά ατσάλινους μυς και νεύρα, ισχυρή δύναμη μνήμης και σκέψης, λογική, πραότητα και ευαισθησία.

Ο Γερμανός πολυεπιστήμονας και φιλόσοφος Γκαίτε, έλεγε ότι το σκάκι είναι η γυμναστική του μυαλού και αποτελεί την «Λυδίαν λίθο» της κρίσης!

 

 

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ  ΤΑΞΙΔΙ

Το ΣΚΑΚΙ είναι στην ουσία του ένα παιχνίδι, στη μορφή του μια τέχνη και στην εκτέλεσή του μια επιστήμη. Η ίδια η σκακιστική θεωρία αποτελεί μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία που διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις ικανότητές μας όπως έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι και αυτός είναι ο λόγος που χιλιάδες άνθρωποι έμαθαν αυτό το άθλημα, το αγάπησαν και συνεχίζουν να το υπηρετούν!

 Ποια είναι όμως η παιδαγωγική του αξία και γιατί αξίζει ν ασχοληθούν τα παιδιά με το σκάκι ? Κατ’ αρχάς είναι ένα παιχνίδι που προωθεί την καλλιέργεια ηθικών αξιών όπως αποφασιστικότητά, επιμέλεια, τάξη , αυτοκριτική , την κοινωνική ένταξη μέσω της ομαδικότητάς, της ανάληψής ευθυνών, αλλά και την ενίσχυση του αυτοελέγχου με αποτέλεσμα τον έλεγχο της επιθετικότητας και της διάσπασης προσοχής. Ακόμη, το σκάκι αναπτύσσει έναν ορθολογικό τρόπο σκέψης ακονίζοντας το μυαλό , δημιουργώντας ιδέες και βελτιώνοντας τις μνημονικές ικανότητες. Το παιδί αναπτύσσει τη δημιουργική του φαντασία και μαθαίνει να προετοιμάζεται μεθοδικά και να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις.

 Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:

     6932 188 060, 6993 157 841, 6948110172

      και στο ✉: info@pigasosfitness.qr |Website www.pigasosfitness.gr

                           ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΥΡΑ 1   

               ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ………