fbpx
αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής

Τα αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής

Αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής 

αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής

Η ενόργανη γυμναστική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων. Με 10 διαφορετικά αγωνίσματα και 192 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, η ενόργανη γυμναστική αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Σε κάθε Ολυμπιάδα, οι άνδρες αγωνίζονται σε έξι διαφορετικά αγωνίσματα γυμναστικής. Αυτά περιλαμβάνουν:

  1. Άλμα: Αυτό το αγώνισμα περιλαμβάνει έναν σύντομο τρέξιμο, ένα άλμα πάνω από ένα εμπόδιο και μια γρήγορη προσγείωση μετά από εναέριες κινήσεις.
  2. Δίζυγο: Σε αυτό το αγώνισμα, οι αθλητές πραγματοποιούν μια ρουτίνα σε δύο παράλληλες ράβδους που είναι τοποθετημένες στο ίδιο ύψος.
  3. Μονόζυγο: Πρόκειται για ένα αγώνισμα με μονή ράβδο, όπου οι αθλητές πραγματοποιούν φιγούρες και εναέριες κινήσεις, καθώς και ένα υψηλό άλμα κατά την αποχώρηση.
  4. Ίππος με λαβές: Αυτό το αγώνισμα περιλαμβάνει μια ρουτίνα σε ένα όργανο γυμναστικής που λέγεται ίππος. Οι αθλητές κουνούν τα πόδια τους σε συνεχή, κρεμαστή κίνηση κατά τη διάρκεια της ρουτίνας τους.
  5. Κρίκοι: Αυτό το αγώνισμα, όπου η Ελλάδα έχει διακριθεί με τον Λευτέρη Πετρούνια, περιλαμβάνει δύο κρίκους που κρέμονται από έναν ιμάντα. Οι αθλητές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τη ρουτίνα τους με άριστη ισορροπία και συντονισμό.
  6. Ασκήσεις Εδάφους: Αυτό το αγώνισμα περιλαμβάνει μια ρουτίνα αναπήδησης και ισορροπίας στο δάπεδο γυμναστικής.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες αγωνίζονται σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα γυμναστικής:

  1. Άλμα: Όπως και στη γυμναστική των ανδρών, αυτό το αγώνισμα περιλαμβάνει έναν σύντομο τρέξιμο, ένα άλμα πάνω από ένα εμπόδιο και μια γρήγορη προσγείωση μετά από εναέριες κινήσεις.
  2. Δίζυγο: Αυτό το αγώνισμα περιλαμβάνει μια ρουτίνα που εκτελείται σε δύο μονόζυγα διαφορετικού ύψους. Οι αθλήτριες μεταβαίνουν από την υψηλή στη χαμηλή ράβδο ενώ πραγματοποιούν φιγούρες και εναέριες κινήσεις.
  3. Δοκός Ισορροπίας: Σε αυτό το αγώνισμα, οι αθλήτριες πραγματοποιούν μια ρουτίνα σε μια στενή, ανυψωμένη δοκό.
  4. Ασκήσεις Εδάφους: Οι γυναίκες επίσης πραγματοποιούν μια ρουτίνα αναπήδησης και ισορροπίας στο δάπεδο γυμναστικής, συνοδευόμενες από μουσική.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!